Kapot geslagen borden, kopjes, tegels in klein Zwitserland

Wanneer Han en Lies niet met Motomania bezig zijn is er altijd wel iets te doen in of rond het huis

Als kleine jongen was Han in Noordwijk in de duinen vaak aan het graven en bouwde op het strand ingewikkelde zand-water constructies. Ook  in Den Andel kon hij het spelen niet laten en heeft bijvoorbeeld achter het huis van ferrocement een rotsformatie gebouwd waar een paar watervalletjes en een zwemvijver in opgenomen zijn.

Honderden gratis op te halen tegels zijn in deze rots verwerkt met als resultaat: veel zweet en sterke spieren en klein Zwitserland in de achtertuin (De verre voorouders van Han kwamen vanuit  het Zuid Zwitserse Ticino bij het Lago Maggiore naar Nederland om daar als schoorsteenvegers te gaan werken) Maar dat is een ander verhaal.

Lies wilde jaren geleden nieuwe tegeltjes in de badkamer maar niet iets wat iedereen al had, dus gebruikte ze haar fantasie en ging aan de slag met de tegelsnijder en lijm, dit was het resultaat: FOTO BADKAMER.

Toen dat klaar was had ze de smaak van het mozaïeken te pakken en was niet meer te stoppen. De schoorsteenmantel in de kamer was een nieuwe uitdaging..........FOTO SCHOORSTEENMANTEL

.........daarna keek ze om zich heen, op zoek naar een volgend project. In huis was niets te vinden wat nog betegeld kon worden, maar haar oog viel op een opslagruimte naast de zwemvijver. Dat was een uitdaging, maar op gewone rechthoekige tegels was ze een beetje uitgekeken dus moest het serviesgoed eraan geloven......leuk! Borden, schoteltjes, kopjes, niets was meer veilig voor wat intussen een passie voor Lies was. Familie, vrienden en kennissen kwamen enthousiast hun gebroken of afgedankte serviesgoed brengen. Rommelmarkten werden afgestruind en iedere vrije minuut werd besteed aan het stukslaan en weer lijmen van de scherfjes op de muren.

Dit project is in 2001 gestart en nog steeds niet klaar, want in 2008 kwam er nog meer keuze in de vrijetijdsbesteding: schuin achter het huis, villa Omega, werd een stukje grond te koop aangeboden. Omdat de rest van het terrein al volgebouwd was besloten Han en Lies deze kans aan te grijpen omdat een moestuin ook wel leuk zou zijn......FOTO MOESTUIN

Die grond moest ook bewerkt worden, het gras van het weiland gemaaid, etc. en daarvoor heb je eigenlijk een tractor nodig. Nu kun je zo'n moderne zitmaaier kopen, of zo'n moderne mini tuintrekker, maar natuurlijk wilde Han een oldtimer.